Politia Municipiului Craiova

1 Recenzie
actualizat cu mai mult de 2 ani în urmă

Orar cu publicul

Şeful Poliţiei comisar ?ef MAURICIU POPA, AUDIENŢE: Marţi 16:00 - 17:00 Miercuri 11:00 - 12:00 Adjunct şef poliţie comisar şef COSTEL BOBOIU, AUDIENŢE: Marţi 11:00 - 12:00 Joi 16:00 - 17:00

Descriere

Politia de proximitate reprezintă atât mentalitatea de lucru cât şi cenceptele şi măsurile operative legate de siguranţa şi dreptul la siguranţă în apropierea nemijlocită a cetăţeanului. Prin poliţia de proximitate se stabilesc legaturi între poliţie şi cetăţeni, determinând-o pe cea dintâi să răspundă de activitatea sa în faţa cetăţenilor şi să ţină cont de problemele acestora în materie de siguranţă publică. Din punct de vedere pragmatic, relaţiile poliţie comunitate pot fi definite ca un proces în care poliţia în cooperare cu comunitatea identifică problemele care provoacă nesiguranţă şi acţionează împreună pentru rezolvarea lor.


Profil lung
În localităţile urbane, din judeţul Dolj implementarea poliţiei de proximitate a început în anul 2003 cu sprijinul specialiştilor elveţieni concomitent cu schimbarea sistemului de ordine publică din mediul urban pe principiul specializării, vechile structuri (sectorişti şi agenţi de ordine ) fiind înlocuite de compartimente noi de poliţie de proximitate, siguranţă publică, combaterea micii criminalitâţi şi regim pază. Initial, în aceste localităţi, au fost stabiliţi şi şi-au desfăşurat activitatea 14 politişti de proximitate, 10 în mun. Craiova şi câte unul în mun.
Calafat, Băileşti şi oraşele Filiaşi şi Segarcea. Pentru cunoaşterea acestora de către populaţie şi a putea fi contactaţi de cetăţeni au fost editate afişe şi pliante ce au fost aplicate în scările de bloc, în localuri de alimentaţie publică, la hoteluri, moteluri, bancomate şi în alte locuri cu afluenţă mare de public.
Pentru realizarea unui parteneriat efectiv cu cetăţenii, pe principiul descentralizării, poliţiştii de proximitate au iniţiat, la nivelul subunităţilor(secţii) de poliţie un număr de 12 proiecte de Security Marketing pe problemele de siguranţă identificate.
Cuvinte cheie:
Politie, Politisti
Servicii
prevenire a criminalitatii, aparare drepturile omului, descoperire infractiuni, prevenire infractiuni
Politia Municipiului Craiova apare în următoarele categorii:

Păreri

, actualizat cu mai mult de 2 ani în urmă

Sant foarte multumita de serviciile politiei noastre.

Scrie o părere pentru Politia Municipiului Craiova!

Cunoşti firma Politia Municipiului Craiova? Împărtășește-ți experiența!

Facebook
Twitter